Ce face un inginer cadastru?

Topograful sau inginerul cadastru are de rezolvat o multitudine de lucrări – de la măsurarea proprietății la întocmirea și depunerea documentației cadastrale necesare. Munca acestuia se împarte de la cea de teren la cea de birou, fiind una complexă și minuțioasă.

Parcursul începe cu solicitarea și verificarea actelor de proprietate. După o analiză atentă a acestora, următorul pas este măsurarea proprietății de intabulat, cu ajutorul aparaturii de specialitate, apoi depunerea și urmărirea actelor în toate etapele până la validarea lor.

Activitățile desfășurate la birou implică descărcarea datelor înregistrate în teren prin intermediul unui soft de comunicare, date care generează coordonatele finale ale detaliilor măsurate. Această etapă este urmată direct de realizarea hărții sau a planului topografic.

Odată finalizată, documentația cadastrală este prezentată clientului și depusă apoi la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară în vederea verificării și recepționării (în cazul intabulării).

Ai nevoie de un studiu topografic?

Realizăm totul de la A la Z. Executăm măsurători de precizie înaltă, analize tehnice detaliate și oferim soluții optime în rezolvarea cât mai eficientă și rapidă a lucrărilor tale.

Contactează-ne